2011. január 30., vasárnap

Amigurumi

Itt az ideje hogy mutassak is valamit! Nemrégiben új területét fedeztem fel a kézimunkának, a horgolást... Eddig nem igazán láttam át a dolgokat, szemeket, sorokat, de most már egész jól boldogulok -külön köszönet a barka fonalasok Horgolóiskolájának :) A legkedveltebb terület pedig a figurák horgolása, az amigurumi :)
Az interneten számos minta megtalálható -főleg külföldi oldalakat találtam- kedvesebbnél kedvesebb figurák érthető leírással!
Az első horgolt figura ez a maci volt. Kezdetleges szegényke, mert fogyasztások nem a legszebbek, mert nagyon kitömtem a testét és mert az arca -egyik kedves ismerősöm szavaival élve- kicsit bárgyú :)
(most hogy nézem, ezen a képen kicsit kancsal is szegényke :))

Tegnap este pedig Hekka leírása alapján készítettem egy alvó bagolykát! Most éppen az orchideám levelein pihen és élvezi a napsütést :)



Megjegyezném, hogy Ő már sokkal alaposabb munka -köszönhetően a kitűnő leírásnak :)- szép a fogyasztása is és neki szerencsére az arcával sem kellett sokat bajlódni!

A másik újdonság a filccel való munka, ezt az utóbbi időben nagyon megszerettem. A rószaszín nyuszi és Berni maci is Kittinek készültek -aki közölte hogy szeretne még virágot és fát és napocskát...

2011. január 18., kedd

Játék :)




Eszternél ezért édes maciért lehet játszani... beleszerettem, remélem most egyszer kedvez a szerencse :)
(A képre kattintva Eszter blogjában meghirdetett játékhoz jutsz )