2009. augusztus 30., vasárnap

Lemaradások



Lustaságom és egyéb elfoglaltságok miatt eddig nem volt időm közzétenni és megköszönni azt a finom limcsit, amit Lilangtól kaptam! Köszönöm! :) Azt hiszem a limcsi talán már körbe is ért, így azoknak szeretném továbbítani akiknek eddig nem jutott belőle!

Kriszti pedig a bűvös "5. mondat" játékra hívott!
A játék lényege: nyisd ki jelenleg olvasott könyvet, és írd be a 161. oldal 5. mondatát. (Továbbadni céltudatosan ezt sem szeretném, legyen mindenkié, aki szeretné! :))
Egy picit bajban is vagyok vele, mert két megoldásom is van, talán egyszerűbb ha mindkettőt megosztom Veletek!

Az első megoldásom egy "tanulástechnikai" könyvecske - ami így vizsga előtt elég hasznos tud lenni - Geoffrey A. Duddley "Duplázd meg a tanulóerődet!" című könyve.
A 161. oldal 5. mondata: "Az ilyen "kommentálós" jellegű kérdéseket lehetőség szerint érdemes elkerülni, és ne az ilyet válasszuk, ha módunkban áll válogatni."

A másik megoldásom a Harry Potter sorozat 5. részéből való, egyszer talán a sorozat végére is elérek... :) Tehát a 161. oldal 5. mondata: "Olyan buta vagyok...-motyogta könnyeit törölgetve."

Nos, azt hiszem az elsőt megfogadom, a másikat pedig igyekszem csak ritkán gyakorolni... :)

2009. augusztus 28., péntek

Nyaralás

Az ezévi nyaralásunk másfélhetes kaposvári szieszta volt! Istenien éreztem magam: jól magamba szívtam "az otthon illatát"! :D Nagyon finomakat ettünk, sütöttünk is Anyummal - egy picit talán a kedvem is megjött hozzá.
Biztos, hogy nem csak én vagyok abban a helyzetben, hogy a város ahol felnőttem és ahol a családom a mai napig lakik, mintegy 120 km-re legyen a mostani lakhelyemtől. Szerintem teljesen boldog csak az lehet, aki sosem érzett honvágyat. Mi éppenhogycsak hazaértünk- Fehérvárra és már elkezdett kínozni... aztán szerencsére pár nap alatt csitult picit!
A figyelmem mindenképp el kell terelnem róla, mert minden energiámmal a tanuláson kell lennem: októberben számvitel-elemzés vizsga és mostmár nagyon szeretném, hogy meglegyen!

Visszatérve az otthonlétre: A Nagymamám nemrégiben megjegyezte, hogy nagyon régen fűztem neki... Gondoltam kienegesztelem: szépen összepakoltam hát a gyöngyeim és a füzetkéim, majd letettem elé őket, válasszon! Nos, Mama beleválasztott: gyöngyvirágot választott, rózsát. Nagyon szép lesz, ha elkészül és mindenképpen meg is fogom mutatni!

Hímzéssekkel szépen haladtam -mióta itthon vagyunk semmit sem csináltam, szokom a környezetet :) - a magasságmérőn már Nyuszi is félig készen van és belekezdtem egy kisebb hímzésbe is, de azt majd csak akkor mutatom meg, ha már látszik is rajta valami.

2009. augusztus 10., hétfő

Füles


Hát, eljött ez a pillanat is... Fülest kikontúroztam, már csak két falevél van vissza a faágról amin lóg.

Közben Nyuszi már lelkesen kapaszkodik és lassan a centik -amik kicsit sem pontosak, de nem is ez a lényeg- is látszanak és a felhők is kirajzolódnak! :D Szóval így állunk most!


Pár közeli:


Közben "alkottam" egy kicsi tűpárnát is a Relax-fotelem karfájára. Őszinte leszek: írtó szerencsétlenül néz ki szegénykém és nagyon pici is lett, de ideiglenesen a célra megfelel. Hozzátenném, hogy géppel varrtam - kézzel sokkal szebb lett volna. Ez is csak azt mutatja, hogy mennyire kezdő vagyok varrásügyileg... de majd abba is belejövök! :D

Kicsit más:

Fauna-tól a következő meglepit kaptam. Mivel kicsit macimániás vagyok különösen tetszett! Továbbadni én most rendhagyóan adnám: küldöm minden blogolvasómnak! :D



Valamit már nagyon régen szerettem volna megmutatn Nektek! Ezeket a gyönyörű virágokat a Páromtól és Anyukámtól kaptam névnapomra még júliusban. Az orchidea a Párom, a korallvirág Anyukám meglepetése volt:


Asszem ez egy picit hosszú lett, de kb. 3 bejegyzést írtam bele egybe! Ennek az oka talán az is, hogy csütörtökön végre megkezdődik a szabadság, ami hazautazással és otthoni lustálkodással -no meg persze fogorvos látogatással, családozással és feltöltődéssel fog telni! :D